CiviDay 2016

Kennissessie voor non-profitorganisaties over de kansen die een open source CRM biedt
woensdag 24 februari, 11:00

Of het nu gaat om een politieke partij, milieuorganisatie of belangenvereniging: iedere non-profitorganisatie wil snel en betrouwbaar contact houden met haar achterban en deze zien groeien. Door bestaande leden en donateurs vast te houden, contributie en giften binnen te krijgen, nieuwe mensen te werven, evenementen of cursussen te organiseren, effectief te communiceren met de achterban via e-mail of andere kanalen, met een gekoppelde website voor leden of vrijwilligers, en nog veel meer.

In 2014 is de SP begonnen het open source CRM-systeem CiviCRM te implementeren als vervanging voor haar huidige ledenadministratie en voor het beter vastleggen van informatie over haar leden en sympathisanten. Sinds het voorjaar van 2015 is het systeem volledig in gebruik voor de ledenadministratie, en is de gekoppelde ledensite SPnet vernieuwd. Op dit moment krijgen geleidelijk alle 160 lokale afdelingen toegang tot het systeem, en we hebben tal van plannen en ideeën om het CRM verder uit te bouwen en meer in te zetten bij acties en campagnes.

Op woensdag 24 februari organiseren we een bijeenkomst voor Nederlandse (en Vlaamse) non-profitorganisaties. NGO's hebben vaak soortgelijke ICT-behoeften, en zijn momenteel voor CRM-functionaliteit vaak afhankelijk van één softwareleverancier die beperkte mogelijkheden biedt. Open source-software als CiviCRM kan daarvoor een alternatief zijn, en groeit en gedijt het beste bij een community van actieve gebruikers die onderling kennis delen. De betrokken SP'ers en adviseurs gaan daarom graag in gesprek met andere maatschappelijk geëngageerde organisaties: over de keuze van de SP voor CiviCRM en voor open source in het algemeen, over onze projectaanpak en praktijkervaringen, en over de kansen die we zien voor de toekomst. Wij zijn op onze beurt natuurlijk ook erg benieuwd naar de ervaringen en plannen van andere organisaties over het betrekken en binden van hun achterban.

De bijeenkomst vindt plaats op CiviDay 2016: op 24 februari worden overal ter wereld meet-ups georganiseerd waar nieuwe en bestaande CiviCRM-gebruikers elkaar kunnen ontmoeten. Deze kennissessie duurt van 11 tot 13 uur en vereist geen specifieke technische voorkennis. Aansluitend begint om 14 uur een algemene CiviDay-bijeenkomst, waarvoor ook bestaande Nederlandse en Vlaamse CiviCRM-gebruikers en -deskundigen worden uitgenodigd. (Potentiële) gebruikers zijn ook bij dit middagdeel van harte welkom, om nieuwe ideeën op te doen en contacten te leggen. Voor wie aan beide sessies deelneemt, verzorgen we tussendoor een broodje.

De bijeenkomsten worden gehouden op het landelijk partijbureau van de SP. Het partijkantoor ligt op zo'n 5 minuten loopafstand van station Amersfoort. Daarnaast is er beperkte parkeergelegenheid achter het gebouw.

Aanmelden

Eerst meer weten? Stuur een e-mail naar Kevin Levie, kevin@levity.nl.


 

24 februari 2016 11:00   tot   13:00